Csaknem 300 ezer forintot lopott el korábbi munkahelyéről tört egy férfi Újbudán

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfival szemben. Az elkövető a korábbi munkahelyére tört be úgy, hogy a cég telephelyének drótkerítését kibontotta, a lyukon keresztül bemászott az udvarra, onnan pedig bejutott az irodába, ahonnan csaknem 300 ezer forintot lopott el - közölte a a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2022. szeptember 23-án, éjjel, megjelent a XI. kerületben, a korábbi munkahelyénél, ahol a cég telephelyét határoló drótkerítést kézzel megbontotta, majd a lyukon keresztül bemászott az udvarra. Ezután a férfi célirányosan ahhoz az épülethez futott, amelyben a cég irodája található, majd az iroda - általa is ismert helyre rejtett - kulcsát elemelte, és azzal az ajtót kinyitotta. Az irodába bejutva, a cég váltópénzét tartalmazó szekrényhez ment, aminek a fiókjából mintegy 280.000 forintot vett magához, majd a helyiségben még további értékek után kutatott. Ezt követően, a vádlott a lopott pénzzel futva menekült el a helyszínről.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 32 éves férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. Az ügyészség emellett arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !