Bárszék is repült az egri sörözőben (videó)

Az Egri Járási Ügyészség a büntetőeljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott azzal a 40 éves gyanúsítottal szemben, aki egy férfi bántalmazása után nem sokkal önként feladta magát a rendőrségen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség.

A járási ügyészség határozata szerint a férfi egy egri sörözőben italozott barátjával, aki szóváltásba keveredett egy másik vendéggel. A gyanúsított látszólag nyugodtan kortyolgatta italát, aztán a korábbi nézeteltérés miatt hirtelen a pultnál lévő férfire támadt, akit először ököllel fülön vágott, majd tovább bántalmazott. A megtámadott férfi védekezésképpen eltávolodott a gyanúsítottól, aki azonban felkapott egy bárszéket és azt haragosa felé dobta.

A bántalmazás következtében a megtámadott férfinak nem lett sérülése.

A gyanúsított kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen

Az Egri Járási Ügyészség a garázdaság vétség miatt indult eljárást egy év hat hónapra feltételesen felfüggesztette. Az ügyészség – mivel annak egyéb jogszabályi feltételei is fennálltak – azért döntött így, mert a férfi nem sokkal a cselekmény elkövetése után önként feladata magát a rendőrségen, és beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, ezzel is hozzájárulva az eljárás gyors befejezéséhez.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !