A hajánál fogva ráncigálta az utcán, majd meg is erőszakolta az élettársát, a kisfia az egészet végignézte

Szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást azzal a férfival szemben, akinek a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását.

2023. január 7-én a vádlott az utcán, a hajánál fogva a földre rántotta és bántalmazni kezdte a sértettet, akivel 2019 óta élt együtt. Miután többször megütötte a nőt, továbbra is a hajánál fogva berántotta egy közeli ingatlan udvarára. Mindennek szemtanúja volt a terhelt kiskorú fia, illetve a férfi anyja, aki a cselekmény abbahagyására szólította fel a fiát. Ennek a gyanúsított nem tett eleget, hanem hosszasan bántalmazta még a sértettet, aki eközben az eszméletét is elvesztette. Nem sokkal később az asszony arra eszmélt, hogy a férfi ismét ütni kezdi, majd hazavonszolta, ahova a terheltet a kiskorú gyermeke is követte. Miután bementek a házba a terhelt továbbra is agresszívan viselkedett, különböző módon bántalmazta az sértettet, majd felszólította őt, hogy vetkőzzön meztelenre. Mivel ennek az asszony nem tett eleget, a férfi erőszakkal vette le róla a ruháit, majd a gyermek előtt többször bántalmazta és szexuális cselekményre kényszerítette. Mindezt annak ellenére, hogy a gyermek elfordította a fejét és a cselekmény abbahagyására szólította fel az apját. Az események következtében a sértett elveszítette az eszméletét és csak másnap reggel tért magához. A nő csak akkor tudott megszökni, amikor azt állította, hogy az ebédkészítéshez akar alapanyagot beszerezni. Ezt a terhelt megengedte neki, az asszony pedig a közeli buszmegállóba sietve elmenekült a helyszínről. 2023. január 13-án a nő rokonai értesítették a mentőket, akik kórházba szállították a bántalmazottat - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

Az események következtében a nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, figyelemmel azonban a támadott testtájékra és az alkalmazott módszerre, fennállt a súlyosabb – 8 napon túl gyógyuló – sérülések bekövetkezésének lehetősége  .

Figyelemmel a terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a várható büntetés mértékére feltehető, hogy a gyanúsított megpróbálja majd az eljárás alól kivonni magát, megszökik vagy elrejtőzik. Jelenleg a sértett a rokonai közül is csak néhány személlyel tartja a kapcsolatot. Mindeközben a terhelt többször is próbálkozott a nő felkutatásával, ezért szabadlábon hagyása esetén nagy eséllyel jogellenesen befolyásolná az eljárást. Mindemellett a bűnismétlés veszélye fennáll vele szemben, ezért az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. április 2-ig. 

A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslat benyújtására neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !