Volt sógornője spórolt pénzével sajátjaként rendelkezett egy győri férfi

A győri rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki volt sógornője spórolt pénzével sajátjaként rendelkezett - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 40 éves nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy ismeretlen személy a bankkártyáján lévő összes pénzét felvette. Mint kiderült, a sértett pénzt kívánt kivenni egy ATM automatából, de az elnyelte bankkártyáját. Bement a bankba, ahol közölték vele, hogy már postázták részére az új kártyáját, mivel a régi érvényességi ideje lejárt. Bankkártyája nem érkezett meg, így egy hét múlva ismételten bement a bankfiókba, ahol kiderült, hogy mínusz 4.000,- Ft van a folyószámláján. A pénzforgalmi kimutatás alapján valaki több esetben pénzt vett le a bankszámlájáról, illetve vásárolt a kártyájával. A rendőrségen tett feljelentésében elmondta, hogy lakcímére a saját családján kívül testvérének a volt párja van még bejelentve, aki ismerte a régi bankkártya PIN kódját. A nyomozásban a rendőrök tanúkat hallgattak meg, bizonyítékokat szereztek be, amelynek eredményeként rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves férfit. 

A Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a fiatalembert információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A győri férfi kihallgatásakor nem tett vallomást, azonban ruházatából előkerült volt sógornője bankkártyája.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a napokban az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !