Rendszeres anyagi haszonszerzés érdekében feltörte különböző budapesti és vidéki edzőtermek öltözőszekrényeit

A Pesti Központi Kerületi Bíróság folytatólagos előkészítő ülésén 4 év 10 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit 2 rendbeli – részben folytatólagosan – információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás – mely egy esetben kísérlet –, 7 rendbeli lopás bűntette, 9 rendbeli lopás vétsége és 3 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt. A bíróság kötelezte a vádlottat közel 600 ezer forint vagyonelkobzás alá eső érték megfizetésére, illetve mintegy 2 millió forint kártérítés megfizetésére is - közölte a Fővárosi Törvényszék.

A 2023. február 13-án megtartott előkészítő ülésen a terhelt a vádirattal teljes mértékben egyezően elismerte bűnösségét, a tárgyaláshoz való jogáról pedig lemondott. A bíróság a férfi bűnösségének beismerésére, valamint a tárgyaláshoz való jogáról történő lemondásáról szóló nyilatkozatát elfogadta, majd az ügyészi és védői felszólalásokat követően az előkészítő ülést a mai napra elnapolta. A vádlott utolsó szó jogán történt felszólalása után a bíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – bűnösnek mondta ki a férfit.

Az ítéleti tényállás szerint a terhelt rendszeres anyagi haszonszerzés érdekében feltörte különböző budapesti és vidéki edzőtermek öltözőszekrényeit, majd azokból különféle értékeket - így pl. készpénzt, bankkártyát, mobiltelefont stb. – tulajdonított el. 

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a terhelt beismerését és megbánását. Súlyosító körülmény volt azonban, hogy a férfi a bűncselekmények egy részét visszaesőként, egy részét pedig különös visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, illetve több sértett sérelmére követte el.

Az ügyész súlyosítás végett, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !