Öt hét alatt 18 gyalogosgázolás történt Győr-Moson-Sopron Vármegyében

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2023 év első öt hetében három gyalogosan közlekedő személy hunyt el, illetve tizenöt járókelő sérült meg közlekedési balesetben. Nem kis számban kijelölt gyalogos átkelőhelyen történt a gázolás - olvasható a police.hu oldalon.

A közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok. A velük összefüggő balesetek során szinte minden esetben személyi sérülés történik, illetve sajnálatos módon tragédia is bekövetkezhet. Annak érdekében, hogy ne váljanak közlekedési baleset sérültjeivé, áldozataivá, mind maguk a gyalogosok, mind a járművezetők rendkívül sokat tehetnek.

A téli időszakban a változékony időjárás, az ingadozó hőmérséklet, a különböző halmazállapotú csapadék, a köd miatt csökkent látótávolság nagyobb figyelmet és türelmet igényel a közlekedésben résztvevőktől. Egyik napról a másikra, sőt napszakonként is változnak az út- és látási viszonyok, amelyekhez a gyalogosoknak és a járművezetőknek egyaránt alkalmazkodniuk kell.

Gyalogosan csak alapos körültekintést követően lépjenek az úttestre, ha meggyőződtek annak veszélytelenségéről. Számítsanak rá, hogy a hosszabb fékút miatt a járművek nehezebben tudnak megállni. A járművezetők fokozott óvatossággal, csökkentett sebességgel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint azokat az útszakaszokat, ahol a gyalogosok megjelenésére lehet számítani (iskolák, bevásárló központok, piacok, buszmegállók környéke). A forgalomirányító fényjelző készülékek jelzéseinek betartása mindenki számára kötelező!

Az elmúlt öt hétben a vármegye területén Felpécen, Sopronban és Töltéstaván történt közlekedési balesetek következtében három gyalogos vesztette életét. A megjelölt időszakban bekövetkezett baleseteknél Győrben hét, Mosonmagyaróváron három, Sopron városában szintén három, míg Csornán és Fertőszentmiklóson egy-egy gyalogos került sérülésekkel kórházba. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !