Megunta a beszólogatást, ezért megverte a vasútállomáson kötözködő férfit

A súlyos testi sértés bűntette, garázdaság  bűntette, zaklatás vétsége és rongálás vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki megverte a neki beszóló sértettet - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

A vádiratban írt egyik tényállás szerint az ittas sértett a dorogi vasútállomáson a peronon a vonatra várt. Az elkövető ugyanitt beszélgetett a sértettel lévő két férfival.  A sértett eközben „beszólogatott” az elkövetőnek, aki megunta ezt és ököllel háromszor megütötte a sértettet. Közben a sértett védekezett, és megütötte a támadóját, aki viszont azzal provokálta a sértettet, hogy üsse meg őt. A sértett bemenekült a váróba, ám röviddel azután kijött, és ismét kötözködött a férfival, aki ismét biztatta, hogy támadja meg, de a sértett ezt nem tette meg, hanem újra bement a váróba.

A sértett az ajtót ki akarta nyitni, hogy kimenjen, az elkövető belerúgott az ajtóba, emiatt az ajtónál álló sértett a váróban a földre esett. A váróba belépő férfi a sértettet az arcán megrúgta, majd ököllel megütötte.  

A cselekmény miatt a sértettnek több nyolc napon belül gyógyuló arctáji sérülése keletkezett, valamint eltörött az orrcsontja.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a különös visszaesőnek minősülő  elkövetőt súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !