Lopott bankkártyával fizetett, majd ráfizetett

A tettes megtalálta a sértett bankkártyáját, majd két alkalommal fizetett. A dorogi rendőrök 2 órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A tettes és a sértett egy lottózóban tartózkodott február 22-én délután. A sértett a pulton felejtette a pénztárcáját, majd távozott. A tettes ezt meglátta, a tárcát eltette és ő is távozott. A készpénzt és a bankkártyát eltette, a többi értéket egy kukába dobta. Tömegközlekedéssel Dorogra utazott, majd az első útja egy lottózóba vezetett. A lopott bankkártyával fizetett, majd egy dohányboltba ment, ahol szintén a kártyával rendezte a számlát. Közben a sértett már bejelentést tett a Dorogi Rendőrkapitányságon.

A járőrök adatgyűjtés során azonosították a tettest, aki időközben egy buszmegállóban várakozott. A férfit, a személyleírás alapján felismerték a rendőrök és elfogták. A tettes két órán belül került rendőrkézre. Nála a bankkártya és a lopott pénz is megtalálásra került. A tokodaltárói lakost előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene lopás miatt indult büntetőeljárás. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !