Egy jászberényi lakos az ajtaja kémlelőnyílásán át nézte, hogy megpróbálnak bejutni a lakásába a jogsértők

Egy jászberényi lakos az ajtaja kémlelőnyílásán át nézte, hogy megpróbálnak bejutni a lakásába a jogsértők. A rendőrök elfogták a budapesti lakosokat, akik most őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Két budapesti lakos érkezett gépkocsival Jászberénybe 2023. február 22-én a déli órákban, majd leparkoltak a járművel. Ezt követően 200 métert sétáltak és kapucsengőn becsengettek egy lakóépület 9. számú lakásába. Mivel a csengetésre senki nem válaszolt, a lépcsőházba mentek, ahol ismét kopogtattak a 9. számú lakás ajtaján, de senki nem nyitott ajtót. A 29 éves nő és a 42 éves férfi különböző zárnyitó szerszámokkal próbáltak bejutni az ingatlanba, de ez nem járt sikerrel. A tulajdonos ugyanis otthon volt és az ajtózárban belül benne volt a kulcs. A sértett az ajtó kémlelőnyílásán látta, hogy az ismeretlenek megkísérlik a bejutást. A kulcs már elfordult volna, azonban a sértett ellentartotta azt. A páros feladta a próbálkozást és amikor távoztak, az ingatlantulajdonos értesítette a rendőrséget.

A kiérkező jászsági rendőrök elfogták egy padon üldögélő jogsértőket, akiket előállítottak a rendőrkapitányságra. A duónál több mint száz eszközt – köztük csavarhúzót, erővágót, zárnyitáshoz szükséges alkatrészeket, kardot, rádiókat fülhallgatóval, sapkát és kesztyűt – találtak a rendőrök. A nyomozók lopás vétség kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket.

A nyomozó hatóság a terheltek őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett a letartóztatásuk indítványozására. (Fotó: police.hu) 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !