Kiderült, milyen ítéletre számíthatnak a dorogi sapkarablók

A rablás bűntette és más bűncselekmények miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő két férfival szemben, akik a sértett férfitól a sapkát erőszakkal vették el - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

A vádiratban írt egyik tényállás szerint a két férfi Dorogon, az utcán együtt voltak. Egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt lopott 9.445 forint értékben. Ezt követően az elkövetők alkohol ittak, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak sértettel.  Az egyik elkövető cigarettát, a másik elkövető cigarettát és pénzt kért sértettől, utóbbi ekkor már veréssel is fenyegette.  A sértett közölte, hogy sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután az egyik férfi megpróbálta levenni sértett fejéről az 500 forint értékű sapkáját, aki azt megfogta. Ez az elkövető bal kezével megragadta a sértett nyakát és jobb kezével, legalább kétszer ököllel arcul ütötte,így a sértett a sapkát elengedte. A másik férfi a sapkát a sértett fejéről levette. A két férfi a sapkával együtt a helyszínről elszaladt, mert egy arra járó férfi cselekményük abbahagyására szólította fel őket. A sapkát útközben az azt magával ragadó elkövető eldobta.

A vádirat szerint ez a két férfi további vagyon elleni bűncselekményeket és garázdaság vétségét is elkövették, valamint az egyik férfi ittas állapotban gépjárművet is vezetett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt hogy az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, fejenként 8.365 forint vagyonelkobzásra, valamint egyiküket járművezetéstől eltiltásra is ítélje. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !