Építőmunkásnak álcázta magát az a férfi, aki több millió forintot tulajdonított el társaival a sértettek otthonából

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája azt a férfit, aki ellen az Érdi Rendőrkapitányság jelentős értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

2022. szeptember 13. és 2022. november 14. között a gyanúsított és társai legalább négy alkalommal jelentek meg különböző ingatlanoknál azzal a szándékkal, hogy magukat építőipari munkásnak kiadva a sértettek figyelmét elterelve lopási cselekményt tudjanak végrehajtani.

Minden esetben a terhelt a sértettekkel beszélt és többnyire azt kérte tőlük, hogy vezessék őt a kertjük hátsó – lakóingatlantól távol eső – részébe. Eközben a férfi társai a sértettek otthonát átkutatták és három alkalommal nagyobb mennyiségű készpénzzel, ékszerekkel és más értékkel távoztak. Mindössze egy esetben zavarta meg cselekményüket a lakásba visszatérő egyik sértett, így akkor a gyanúsított a társaival együtt elmenekült a helyszínről. Összesen 10 600 000 forint lopási kárt okoztak az elkövetők.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított ellen több eljárás is folyamatban van, illetve hasonló cselekmény miatt már volt büntetve, ezért szabadlábon hagyása esetén megpróbálhat megszökni, vagy elrejtőzni a hatóság elől. Mindemellett rendszeres, igazolt állandó jövedelemmel nem rendelkezik, feltehetően bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát, ezért fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Minderre tekintettel az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. március 20-ig. 

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védő fellebbezést nyújtott be ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !