Adóellenőröket fenyegetett megöléssel egy esztergomi férfi

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki adóellenőröket fenyegetett megöléssel, az egyiket lökdöste.

A vádirat szerint két adóellenőr egy esztergomi büfénél két darab alkoholmentes sört vásárolt, a sör árát kifizették. A büfét üzemeltető férfi nem adott adóügyi bizonylatot, nyugtaadási szándékát sem jelezte, ezért az adóellenőrök felmutatták a szolgálati igazolványaikat és közölték, hogy ellenőrzést kívánnak lefolytatni. Az elkövető ekkor üvöltözni kezdett, az adóellenőröket a helyszín elhagyására hívta fel, illetve megöléssel fenyegette.

Ezután a férfi az egyik ellenőrt a vállánál négy alkalommal meglökte, ezért az ellenőrök elmenekültek a helyszínről. Az elkövető gépjárműbe ült, nagy sebességgel követte az adóellenőröket, akik ezután kértek rendőri segítséget.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !