Zsebtolvaj kezén kattant a bilincs Debrecenben

Az 52 éves férfi épp terepszemlét tartott a vasútállomáson, amikor elfogták a debreceni nyomozók - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság..

A bejelentés 2022 májusában érkezett a rendőrségre arról, hogy a Debreceni Vasútállomáson zseblopás történt. A sértett táskájából tűnt el a pénztárcája, a benne lévő készpénzzel, bankkártyával és iratokkal. A nyomozók azonnal az ügy felderítésébe kezdtek, de nem volt könnyű dolguk. A gyanú szerint az ismeretlen elkövető rendszeresen járt Debrecenbe portyázni és gondosan odafigyelt arra, hogy észrevétlenül, nagyrészt tömegben kövesse el a bűncselekményeket.

A nyomozók azonban nem adták fel, részeletes adatgyűjtéseket tartottak, tanukat hallgattak meg és végül összeállt a pontos személyleírás a feltételezett elkövetőről.

Az 52 éves férfi épp terepszemlét tartott az állomáson 2023. január 5-én, amikor odaléptek hozzá a bűnügyesek. Gyanúsítotti kihallgatásán a nyírbátori lakos részletes beismerő vallomást tett. A nyomozás adatai szerint összesen 10 Debrecenben történt zseblopással hozható kapcsolatba, de volt olyan eset is, hogy az egyik eltulajdonított bankkártyával pénzt fel egy ATM-nél.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás és információs rendszerrel elkövetett csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !