Elfogták a Karancs-völgyben munkálkodó bátonyi betörőt

A salgótarjáni rendőrök eljárást folytatnak egy 23 éves férfi ellen, aki lopásokat követett el Karancsalja és Karancslapujtő településeken - közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A 23 éves bátonyterenyei lakos 2022. december végén lopási szándékkal megjelent a Karancsalján lévő családi háznál. A telek oldalsó kapuját leakasztotta, az udvarra bement és onnan homlokzati alumínium állványt, létrát, öntvény kandallót, horganyzott dróthálót, gépjármű alkatrészeket és rézkábeleket vitt magával. Az ellopott értékek egy részét még aznap Salgótarján belterületén a színesfém-átvevőhelyen értékesítette. A cselekménnyel a sértettnek közel másfél millió forint kárt okozott. A nyomozók a férfi lakásán megtartott kutatás során a dróthálót és a homlokzati állvány elemeit megtalálták és lefoglalták.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2022. december 25-én az esti órákban Karancslapujtő belterületén ellopta egy parkoló személygépkocsi akkumulátorát. A bátonyterenyei lakos a településen saját gépjárműjével lerobbant és elhatározta, hogy egy közelben lévő gépkocsi akkumulátorát fogja használni annak érdekében, hogy haza jusson. A jobb első ajtót kifeszítette, a motorháztetőt belülről kinyitotta és a sarukábelek levágásával az alkatrészt kivette, majd a saját gépkocsiját a kiszerelt akkumulátor segítségével beindította és a helyszínről távozott. Másnap az eltulajdonított alkatrészt a férfi értékesítette.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit elfogták, előállították és lopás vétség és lopás bűntett miatt kihallgatták. A bátonyterenyei lakos a cselekmények elkövetését elismerte. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !