Vonattal ütközött egy tehergépkocsi Dévaványán

Vonattal ütközött egy tehergépkocsi Dévaványán. A vonaton senki nem sérült meg, és a teherautó sofőrje is sérülés nélkül megúszta a balesetet. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte - közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Dévaványán, a Gyomai úti vasúti átjáróban tehergépkocsi vonattal ütközött. A dévaványai vasútállomás felé tartó vonat vezetője, amikor meglátta a kereszteződésbe behajtó teherautót, fékezett és hangjelzést is adott. Az ütközésben ő és utasai sem sérültek meg, a teherautó vezetője is épségben kiszállt a járműből. A történtek után elrendelt nyomozás megállapítása szerint a sofőr a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, a közeledő vonat elé. A Szarvasi Rendőrkapitányság a kecskeméti férfit a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a büntetőeljárás iratait továbbították az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet a vasúti átjárón történő áthaladás szabályaira, azok betartásának fontosságára. A vasúti átjárót fokozott óvatossággal kell megközelíteni. Biztosított vasúti átjáróba járművel csak abban az esetben lehet behajtani, ha a teljes sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad. Fénysorompóval és félsorompóval is ellátott vasúti átjáróban, ha a félsorompó nyitott állapotú, de a fénysorompó tilos jelzést ad, akkor a tilos jelzést kell figyelembe venni. A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni tilos. Csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy nem közeledik vonat a síneken! (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !