Videón a karácsonyi betörők

Egy csepeli telephelyre törtek be az év végi ünnepek alatt többször is, összesen 28 millió forint értékben vittek el szerszámgépeket és kábeleket. A XXI. kerületi rendőrök most fogták el a feltételezett elkövetőket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányság jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indított nyomozást, miután 2022. december 27-én egy csepeli cég telephelyéről betörést jelentettek be. Az eljárás során kiderült, hogy a tettesek a karácsonyi időszakban többször is visszatértek a telephelyre, ahonnan szerszámgépeket és több száz kilogramm rézkábelt loptak el, összesen mintegy 28 millió forint értékben. A biztonsági kamerák rögzítették a bűncselekményt.

A kerületi nyomozók néhány napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket 2023. január 2-án fogtak el. A bűncselekményt tagadó 30 éves L. Norbertet és 33 éves B. Sándort őrizetbe vették, letartóztatásuk indítványozására előterjesztést tettek, míg a beismerő vallomást tett 30 éves D. Kálmán szabadlábon védekezhet. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !