Pár ezer forintért több éves börtön vár az utcai rablókra

Az Egri Járási Ügyészség a tavalyi év végén két ügyben is vádat emelt olyan elkövetőkkel szemben, akik éjszaka, közterületen rabolták ki áldozataikat - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség.

Az egyik ügy I. rendű vádlottja egy 22 éves férfi, akinek fiatalkorú társa nyújtott segítséget a bűncselekmény elkövetéséhez. A vádirat szerint a két terhelt tavaly, július 16-án, éjjel, egy rendezvényt követően találkozott Heves belvárosában az utolsó munkásjáratra várakozó sértettel, akit egyikük rövid beszélgetés után verekedni hívott. A sértett megpróbált kitérni ez elől, de hiába menekült, mert a vádlottak utolérték, majd az idősebb elkövető addig ütlegelte őt, míg – részen aprópénzben – át nem adott 2.000 forintot, melyet támadói reggelig el is költöttek a városban.

A másik ügyben egy többszörösen büntetett 26 éves férfi volt az éjszakai rabló. Ő a vádirat szerint egy nyári hajnalon Egerben szólított le egy férfit, aki éppen áthaladt a városból kivezető főútra felfestett zebrán. A vádlott cigarettát kért, de elutasításban részesült, melyet követően egy közeli ház kapualjában hátulról rátámadt gyanútlan áldozatára, és rövid dulakodás után elragadta annak táskáját. Szerzeményét később egy bokor rejtekében átkutatva a táskában mindössze 480 forint készpénzt és – iratok mellett – egy használt, régi mobiltelefont talált.

A járási ügyészség mindkét ügyben rablás bűntettével vádolja az elkövetőket. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A vádhatóság a Hevesen elkövetett cselekmény kapcsán öt év börtön kiszabására tett mértékes indítványt a letartóztatásban lévő felnőttkorú terhelttel szemben, míg fiatalkorú társa esetében javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta. Az egri rablóval szemben az ügyészség hét év börtönt indítványozott. (Fotó: Heves Vármegyei Főügyészség)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !