Újabb gyermekkorú személy került letartóztatásba rablás gyanúja miatt

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a terheltnek a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint két társával együtt 2022. január 25-én délután megjelent az idős sértett bőcsi házánál, majd a bejárati ajtót berúgva egy seprűnyéllel bántalmazni kezdte az asszonyt annak érdekében, hogy értékeket szerezzen meg. Amikor ezzel felhagyott, gyógyszereket, mobiltelefont és elemlámpát vett magához. Társai a bántalmazásban nem vettek részt, igyekeztek őt leállítani. A sértett a jelenlegi ismeretek szerint 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - közölte a Miskolci Törvényszék.

A cselekmény alkalmas lehet felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény különös tárgyi súlyát támasztja alá a kiszabható súlyos szankció, illetve az is, hogy az elkövető kegyetlen módon, kiszolgáltatott helyzetben lévő, rettegő, idős sértett sérelmére követte el a cselekményt. Esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, továbbá újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. február 27-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !