Törzsvendégből támadó

Rablás miatt vettek őrizetbe egy kiskunfélegyházi férfit, aki bántalmazta egy helybéli kocsma idős tulajdonosát, miután nap mint nap nála italozott - közölte a  Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kiskunfélegyházi kocsmájába biciklizett a 61 éves tulajdonos egy békés vasárnap reggelen 2023. január 15-én. Az idős férfi kinyitotta a presszót, majd várta a vendégeit.  A kocsmában aznap is jó hangulatban mulatták az időt a törzsvendégek: italoztak, beszélgettek és biliárdoztak.  Ahogy a nap lement, a vendégek elszivárogtak, ezért 19 óra 30 perckor elkezdett bezárni a tulaj. Először a kasszát zárta le, majd a bejárat következett, csakhogy ekkor erős ütéseket érzett az arcát. A bántalmazás hatására az idős az eszméletét elvesztette, majd amikor magához tért rájött, hogy kirabolták: hiányzott a zsebéből a pénze és a kasszát is kifosztotta a tolvaj. Épp segítséget akart hívni, amikor észrevette, hogy még a telefonja is eltűnt. Egészen a közeli benzinkútig kellett mennie segítségért, majd egy ott dolgozó értesítette a hatóságot.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói a helyszínre vonultak és adatgyűjtésbe, valamint tanúkutatásba kezdtek. A helyszínelés közben az idős telefonját megtalálták, a földön hevert, valószínűleg a bántalmazásnál hagyhatta el a sértett. A nyomozati munka eredményeként hamar beazonosították a rablót, akit másnap elfogtak és őrizetbe is vettek. Kiderült, hogy a kocsma egyik vendége tartott igényt a bevételre, ezért megvárta, hogy az idős bezárjon, mögé lopakodott és háromszor arcon ütötte. A rendőrök kezdeményezték az 55 éves helybéli letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !