Családi kenderültetvény ügyében szabott ki több éves szabadságvesztéseket a Fővárosi Törvényszék

Hét vádlottat ítélt 2, illetve 8 és fél év közötti szabadságvesztésre egy családi kenderültetvény ügyében a Fővárosi Törvényszék - tudatta a bíróság sajtótitkársága az MTI-vel kedden közleményben.

Az eljárás adatai szerint az egymással rokoni, ismerősi kapcsolatban álló vádlottak közül az elsőrendű marihuánával kereskedett Budapesten és Pest vármegye területén. A növényt maga termesztette, illetve a vádlott-társaitól szerezte be, akik közül többen "családi vállalkozásként" saját ingatlanjaikon termesztették az eladásra szánt kendert. Két másik vádlott az ingatlanjaikban kialakított marihuána-ültetvények üzemeltetetéséhez szükséges villamos energia biztosítása érdekében megbontották az áramfogyasztás-mérőt és arra jogosulatlanul rácsatlakoztak, így díjfizetés nélkül vételezték az elektromos áramot.

A bíróság hétfőn kihirdetett elsőfokú határozatában kábítószer-kereskedelem miatt mondta ki bűnösnek a hét vádlottat, továbbá hármukat még lopás, illetve lopás kísérlete miatt is. Az első- és másodrendű vádlottat mint visszaesőt 8 és fél évre, társaikat 8 év 2 hónap, illetve 2 év közötti szabadságvesztésre, valamint több vádlottat pénzbüntetésre is ítélte a törvényszék.

Védői fellebbezése folytán az elsőfokú ítélet nem jogerős, a büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !