Keresés ebben a blogban

Szolnoki fiatalok raboltak ki egy tiszaföldvári testvérpárt

A szolnoki fiatalok seprűnyéllel és ököllel bántalmazták a tiszaföldvári testvéreket, akiktől elvették a náluk lévő értékeket. A helyi rendőr járőrök a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást két szolnoki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a 23 és 26 éves férfiak 2023. január 7-én 0 óra 30 perc körül egy szolnoki játszótérnél megszólítottak egy tiszaföldvári testvérpárt és cigarettát kértek tőlük. A testvérek ezt visszautasították, ezért a jogsértők „akkor adjatok ide mindent!” felszólítással követelték értékeiket, mindennek nyomatékául az idősebbik férfi a kezében lévő seprű nyelével arcon ütötte az egyik sértettet. Az önmagukból kifordult jogsértők dulakodás során – további ökölütések és pofonok közepette – az egyik bántalmazott zsebéből személyes okmányokat és 3500 forint készpénzt, másikuktól a szemüvegét vették el. A gyanúsítottak felszólították a sértetteket, hogy 10 perc múlva menjenek ki a helyi vasútállomásra, hozzanak számukra további készpénzt, cserébe visszakaphatják a személyes okmányokat.

A testvérek azonban bejelentést tettek a Szolnoki Rendőrkapitányságra, így a járőrök – a beszerzett ruházat-, személyleírás és kiterjedt adatgyűjtést követően – egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket.  Az eltulajdonított készpénzből 2295 forintot az egyik gyanúsított kabátjában, míg a személyes okmányokat egy lépcsőház elektromos kapcsolószekrény tetején találták meg a rendőrök. A bántalmazás következtében a testvérek – az elsődleges orvosi vélemény szerint – 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A két férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, azonban mindketten tagadták a terhükre rótt cselekményt. A nyomozó hatóság a terheltek őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !