Keresés ebben a blogban

Szervizből lopta ki a luxusautót egy férfi Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki tavaly télen tört be egy szegedi autókereskedés szervizébe, majd az onnan elhozott autóval egy háznak ütközött - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott betört egy szegedi közmű telephelyére, értékeket keresve, azonban végül nem vitt el semmit. Innen egy autókereskedés telephelyéhez ment, ahová a kerítésen keresztül bemászott, és szemrevételezte a leállított járműveket, egy nyitott kocsiba bele is ült. Ezután a szerviz tetejére felmászott, annak drótüveg ablakát egy kővel betörte, s miután az épületbe bejutott, az irodahelyiségből magához vette egy nagy értékű autó indítókulcsát.  Az autót beindította és azzal akkor hajtott ki, mikor egy telephelyre érkező személy éppen kinyitotta a kaput. 

A közel 33 millió forint értékű járművel a vádlott - egyébként jogosítvány nélkül - a városban közlekedett nagy sebességgel, melynek során egy sarokház falának ütközött, majd onnan kitolatva nekiment egy szabályosan parkoló másik autónak, a tulajdonosoknak összesen 10 millió forintot is meghaladó kárt okozva. Emellett a férfi még a szervízbe történő betörés során egy további autót is megrongált, mivel annak tetejére ráugrott, így abban 220.000 forintos kár keletkezett.

A fentieken túl a járási ügyészség vádirata szerint a vádlott 2021-ben, egy üzletlánc budapesti valamint egy berettyóújfalui üzletében is áruházi lopásokat követett el, 350.000 Ft összértékben.

A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottat, mint különös és többszörös visszaesőt, 3 rendbeli, az eltulajdonított értékek nagyságrendjéhez igazodó lopással valamint 3 rendbeli, az okozott károk nagyságrendjéhez igazodó rongálással vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !