Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a kábítószer-kereskedő férfival szemben

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a tanyáján kannabisz ültetvényt nevelő vádlott büntetésének súlyosítására tett indítványt.

Elsőfokon a Szegedi Törvényszék járt el az ügyben bíróságként a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján.

Az ítélet szerint a szerb állampolgárságú, évek óta Magyarországon élő vádlott 2020. óta értékesítési céllal kannabisz növényeket nevelt. A 2021. júniusi tettenérésekor a fia nevére megvásárolt tanyához tartozó földterületen összesen több mint 860 növényből álló kannabisz ültetvényt foglaltak le.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 11 év börtönbüntetésre és 8 év Magyarország területéről kiutasításra ítélte, a kábítószer-kereskedésből származó jövedelemből szerzett, és az eljárás során lefoglalt készpénzt és vagyontárgyakat elkobozta.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az ítélet megalapozott, azonban a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. Az ügyben feltárt súlyosító körülmények nyomatékára, különösen a vádlott kábítószerrel kapcsolatos korábbi, hosszú tartamú fegyházbüntetésére és a kitartó, haszonszerzési célú elkövetésre figyelemmel a szabadságvesztés tartamának súlyosítását és fegyház fokozatban történő végrehajtását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !