Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a KUN-MEDIÁTOR ügy vádlottjával szemben

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség az ügyfeleit megkárosító karcagi nő büntetésének súlyosítására tett indítványt. 

Elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a karcagi nő az általa képviselt gazdasági társaság vezető tisztségviselőjeként eljárva mintegy 14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre irányuló szerződéseket, amelyek alapján számukra a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért. A nő e tevékenység folytatására engedéllyel nem rendelkezett, az általa ígért magas hozamok megfizetését lehetővé tevő tényleges gazdasági tevékenységet nem folytatott, az ügyfeleinek ezáltal különböző nagyságú, néhány millió forinttól több mint 1 milliárd forintig terjedő kárt okozott.

A Szolnoki Törvényszék a vádlottat csalás bűntette és más bűncselekmények miatt 10 év börtönbüntetésre, 5.400.000 forint pénzbüntetésre, végleges hatályú gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól eltiltásra, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint a vádlottal és az általa képviselt gazdasági társasággal szemben vagyonelkobzást rendelt el.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére, a szabadságvesztés tartamának súlyosítása érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítéséért fellebbezett - közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, annak súlyosítása továbbá a sértettek által bejelentett polgári jogi igények érdemi elbírálása, a nő kártérítés megfizetésére kötelezése és további családtagjaival szemben is vagyonelkobzás elrendelése indokolt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !