Keresés ebben a blogban

Saját zsebre dolgozott a márkaszervíz szerencsejátékfüggő munkafelvevője

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy márkaszerviz munkafelvevőjeként az elvégzett javításokért átvett pénzt nem fizette be a pénztárba, hanem eltette - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető 2019 májusától munkafelvevőként dolgozott egy kamionok és buszok szervizelésével foglalkozó cégnél. A férfi rendszeresen játszott szerencsejátékokat, amelyek sok pénzét emésztették fel. Az ehhez szükséges anyagi forrást munkáltatója megkárosításával biztosította.

A férfi 2019 májusa és decembere közötti időszakban több esetben, az alkalmanként többszázezer forintos munkadíjakat készpénzben kérte el az ügyfelektől. Ezt követően az átvett összegeket egyáltalán nem vagy csak részben fizette be a cégnek.

A férfi hét hónap alatt közel nyolcmillió forinthoz jutott ezzel a módszerrel, amit nagyrészt szerencsejátékokra fordított.

Emellett ebben az időszakban két ügyfelet is megtévesztett. Előre elkérte tőlük a járműveik tervezett javításának költségeit, de azokkal kapcsolatos munkát a cégben nem vette fel. Munkáltatója nem is tudott ezen ügyletekről, a javításokra sor sem került, az elkövető viszont több mint kétmillió forinthoz jutott jogtalanul.

Az Érdi Járási Ügyészség az elkövető ellen sikkasztás bűntette és csalás bűntette miatt emelt vádat. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !