Keresés ebben a blogban

Életveszélyesen megverte ismerősét egy budapesti férfi

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 41 éves férfival szemben, aki egy újpesti üzlet előtt, ittasan szóváltásba keveredett egy ismerősével, akit ezt követően durván bántalmazott - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott találkozott pár ismerősével, köztük a sértettel, és egészen másnap hajnalig együtt italoztak. A társaság a hajnali órákban egy IV. kerületi éjjel-nappali bolt előtt tartózkodott, amikor a vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki. Ennek során a vádlott rátámadt a másik férfira, megrúgta őt, aki ezt viszonozta, majd újabb, kölcsönös rúgások követték egymást, amelynek során a sértett egyensúlyát vesztette, és beesett a parkoló autók közé. A vádlott ekkor odalépett a földön fekvő férfihoz, és többször megrúgta a fején és a hátán.

Egyik ismerősük ezután a vádlott és a sértett közé állt, amikor azonban ellépett onnan, a vádlott újra bántalmazni kezdte a sértettet, először ököllel megütötte, majd több alkalommal megtaposta, illetve megrúgta a földön fekvő férfit. A sértett ezután kétszer is megpróbált felállni a földről, amihez a vádlott a kezét nyújtotta és felsegítette őt, a következő mozdulattal azonban újabb ütést mért rá, aminek hatására a férfi mindkét alkalommal ismét földre került. Végül az egyik ismerősének a segítségével sikerült felállnia, és elhagynia a helyszínt.

A bántalmazás következtében a sértett testszerte, de különösen a fején, zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés kitartó módja és intenzitása alkalmas volt arra, hogy a vádlott a sértettnek életveszélyes sérüléseket okozzon, azok elmaradása a véletlennek volt köszönhető. 

A Fővárosi Főügyészség a 41 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !