Saját házát gyújtotta fel egy devecseri férfi

Közveszélyokozás miatt őrizetbe vették a devecseri férfit - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. január 10-én 11 óra 23 perckor, hogy egy devecseri ingatlanban tűz ütött ki.

A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtés során megállapították, hogy a tüzet az ingatlan tulajdonosa okozta, aki égésgyorsítóval locsolta le a családi ház egyik helyiségében felhalmozott fát és ruhaneműt, majd azt meggyújtotta. A férfi ezután nem tett semmit annak érdekében, hogy tüzet eloltsa, vagy annak terjedését megfékezze, holott a szomszédos ingatlanok is a tűz pusztításának, a közveszélynek voltak kitéve. A tűzesetben személyi sérülés nem történt, és a tűzoltók gyors munkájának köszönhetően a környező ingatlanokban sem keletkezett kár.

A 62 éves devecseri lakost a járőrök a helyszínen elfogták, az Ajkai Rendőrőkapitányságra előállították, ahol közveszélyokozás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozók a férfit őrizetbe vették és javaslatot tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !