Keresés ebben a blogban

Otthonában támadt rá egy időskorú nőre az újbudai rabló

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta azt a 20 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint otthonában támadt rá egy időskorú nőre, akinek eltörte az arccsontját, majd kiszakította a fülbevalóit és a nyakláncait. Pár nappal korábban, egy társával együtt pedig egy idős férfit fosztott ki.

A rendelkezésre álló adatok alapján a fiatal férfi 2023. január 10-én délután, azzal az ürüggyel kopogott be egy XI. kerületi társasházban lakó 70 éves, meggyengült egészségi állapotban lévő nőhöz, hogy egy kiló kenyeret kér. Amikor a sértett elutasította a kérést, a gyanúsított rátámadt, ököllel kétszer megütötte a sértettet, akinek ennek következtében eltört az arccsontja. A férfi ezután kitépte a sértett füléből az arany fülbevalóit, valamint kiszakította a nyakából az arany nyakláncait, majd elmenekült.

A megalapozottan gyanú szerint, a férfi hat nappal korábban, 2023. január 4-én délelőtt, Újbudán, egy szintén 20 éves társával együtt, egy járdán sétáló 84 éves, nehezen mozgó férfira lett figyelmes, akit követni kezdtek. A sértett mögé érve, a rablással is gyanúsított férfi egy hirtelen mozdulattal lerántotta a sértett válláról a táskáját, majd a cselekményét figyeléssel biztosító társával együtt elfutott a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 20 éves támadót rablás, súlyos testi sértés és kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, társával pedig bűnsegédként elkövetett kifosztás bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett két férfi letartóztatását indítványozta, a gyanúsítottak eljárásban való jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

A kerületi ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a rablással is gyanúsított férfit letartóztatta, társával szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el. A végzés fellebbezések miatt nem végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !