Nem ért célba az ukrán embercsempész

A Nógrád vármegyei rendőrök Szécsény belterületén vonták ellenőrzés alá azt az ukrán állampolgár által vezetett gépjárművet, amelynek rakterében több mint egy tucat migráns tartózkodott - közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Szécsényi Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján Szécsényben ellenőrizték azt a magyar hatósági jelzéssel ellátott gépjárművet, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A rendőrök a kisteherautó rakterének átvizsgálása során 16 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfit találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök a 30 éves embercsempészt és a 16 fő külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya – őrizetbe vétel mellett – embercsempészés bűntett miatt eljárást indított a 30 éves férfival szemben. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !