Mindent vitt, ami mozdítható volt a szombathelyi betörő

A 27 éves férfit a szombathelyi nyomozók vették őrizetbe több rendbeli lopás és lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - közölte a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtésének, valamint a beszerzett bizonyítékoknak köszönhetően elfogták, azt a 27 éves, lakcím nélküli elkövetőt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. év elejétől több kiskertbe és egy családi házba is betört, valamint pincerekeszeket is feltört Szombathelyen.

Kerti szerszámokat és eszközöket, továbbá háztartási gépeket is eltulajdonított, amelyeket később értékesített is. A családi házba ablakbetörést követően próbált bejutni, azonban az ottlakók megzavarták, ezért onnan sietve távoznia kellett.

A férfit azonban nem csak az ingatlanok érdekelték, öt alkalommal kerékpárt is eltulajdonított a város különböző pontjairól, valamint többször érték tetten boltból történő lopások során is.

A nyomozók 2023. január 17-én gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsítottal szemben 5 rendbeli kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, 3 rendbeli kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett, 3 rendbeli szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétség, 9 rendbeli szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség, valamint 4 rendbeli szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Szombathelyi Rendőrkapitányság. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !