300 millió forint értékű metamfetamint találtak egy droglaborban a budapesti rendőrök

A Fejér Vármegyei Főügyészség a Székesfehérvári Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntette és további bűncselekmények miatt meghozott ítélete ellen súlyosításért fellebbezett.

A vádirat szerint a két vádlott régóta ismerték egymást. 2020 tavaszán elhatározták, hogy amfetamint állítanak elő, és azt értékesíteni fogják. Az egyik vádlott szerbiai ismerőseitől megszerezte a kábítószer előállításához szükséges anyagokat, társa pedig a kábítószer készítéséhez rendelkezésre bocsátotta a tordasi ingatlanát. A harmadik vádlottnak a kábítószer összetevőinek a megszerzése, Magyarországra szállítása és az előállításban való közreműködés volt a feladata. A szerb állampolgárságú vádlott 40 liter folyékony metamfetamint és egyéb, a kábítószer készítéséhez szükséges mintegy 100 liter anyagot szerzett meg, amelyeket Tordasra szállított a két társa kíséretében. Ezeket az összetevőket vegyítve minimum 100-150 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani, melynek értéke 300-350 millió forint. Az elkövetők vádlottak megkezdték az amfetamin előállítását, amikor a nyomozó hatóság a helyszínen leleplezte cselekményüket.

A bíróság a vádlottak egyikét 13, társát 9 év, a szerb állampolgárságú vádlottat 9 év fegyházbüntetésre, 10, illetve 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint a szerb állampolgárságú vádlottat 10 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ügyész az ítélet ellen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett. A bíróság az ügyész indítványára elrendelte mindhárom vádlott letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !