Majdnem végzett egy késsel volt élettársával a drogfogyasztó férfi

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a terheltnek a letartóztatását, aki ellen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt nyomoz.

1996 és 2022 februárja között a gyanúsított és a sértett élettársakként éltek együtt, két gyermekük született. Kapcsolatuk konfliktusoktól terhelt volt, a férfi rendszeresen verbálisan és fizikálisan is bántalmazta a nőt, az is előfordult, hogy életveszélyesen megfenyegette az asszonyt. Kettejük között 2017-től tovább fokozódott a feszültség, miután a terhelt drogfogyasztóvá vált, végül a felek külön költöztek. Ettől kezdve a gyanúsított gyakran ismerősein keresztül üzent a sértettnek – egy alkalommal azt, hogy ha nem hívja őt föl, végez vele.

Miután a sértett nem tett eleget a kérésnek, 2023. január 23-án a terhelt megjelent az asszonynál, az ajtót berúgva behatolt hozzá, majd hátulról a földre vitte a menekülni próbáló áldozatát, akit egy késsel megfenyegetett. Amikor a nőnek néhány pillanatra sikerült kiszabadulnia, egy gázriasztóval próbált a férfi felé lőni. Ezután dulakodás alakult ki a felek között, amelynek során a férfi késsel megszúrta a sértettet. Ekkor az asszony kimenekült a házból és segítséget kért, a férfi pedig elmenekült a helyszínről.

A nő sérülése életveszélyes volt, a lépét műtéti úton el kellett távolítani - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottat az ismert tartózkodási helyén nem lehetett elérni, valamint a terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a várható büntetés mértékére tekintettel fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá a férfi zaklató magatartása miatt feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követ el. Emellett a nyomozás érdekére, a gyanúsított életmódjára, illetve a felek viszonyára tekintettel az ügyészi indítvány szerint a terhelt letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. február 27-ig. A kényszerintézkedést – a végzés szerint – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézményben kell végrehajtani.

A döntést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !