Keresés ebben a blogban

Késsel és légpuskával fenyegette, rugdosta és ököllel ütlegelte kiskorú ismerősét a 15 éves sziráki fiú

A fiatalkorú vádlott néhány nap alatt előbb késsel, majd légpuskával kényszerítette megalázó cselekményre a sértettet, a következő alkalommal már rugdosta és ököllel ütlegelte őt - közölte a Balassagyarmati Törvényszék.

A Balassagyarmati Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a fiatalkorú vádlott társával közösen 2022. március 19-én a délutáni órákban a kiskorú sértettet agancsot gyűjteni hívta a sziráki tóhoz. Miután agancsot nem találtak, a vádlott és társa lökdösni kezdték a sértettet, hátulról ütögették a fejét és sértegették. A vádlott eközben hátulról átkarolta a sértett nyakát, fojtogatta, eközben társa erőszakkal szalmát tett a sértett szájába, majd a társa 25 cm pengehosszúságú kését a sértett mellkasához, nyakához érintették, mialatt a vádlott társa a sértett bal csuklóját véletlenül felszínesen meg is vágta, amitől az vérezni kezdett. Ezután a vádlott társa fenyegetésképpen kést szorított a sértett mellkasához, a vádlott pedig a hasához, majd a vádlott társa a sértett ruháját rángatva és őt a föld felé nyomva arra kényszerítette, hogy térdeljen le és csókoljon kezet neki. Miután a sértett félelmében a kézcsókot végrehajtotta – amit mobiltelefonnal rögzítettek - elengedték.

A vádlott 2022. március 26-án a sziráki lakására hívta a sértettet azzal az indokkal, hogy segítsen neki beállítani a telefonját. A lakáshoz a sértett egy ismerősével érkezett. Beszélgetést követően a vádlott a konyhából kiment, majd egy légpuskával a kezében tért vissza. A légpuska csövét a sértett előtt megtörte, majd úgy tett, mintha töltényt tenne a csőbe, és a légpuskát a sértett homlokához, a két szeme közé nyomva azzal fenyegette: „megöli, ha nem térdel le”. Ennek a sértett nem tett eleget, ezért a vádlott az elsütő billentyűt is meghúzta, majd a fegyver kattanására a sértett és ismerőse félelmében kiszaladt a házból. 

A vádlott másnap, 2022. március 27-én a sziráki focipályán tartózkodó, és a földön ülő sértetthez odament, majd a sértett hátát, oldalát, hasát többször cipőtlen lábával megrúgta, a fejét ököllel megütötte, majd a sértett oldalába és fejébe bokszolt, amelyet akkor sem hagyott abba, amikor a sértett sírni kezdett

A Pásztói Járásbíróság a vádlottat a 2023. január 27-én tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével kényszerítés bűntettének kísérlete, zaklatás vétsége és garázdaság vétsége 1 év 6 hónap időtartamra próbára bocsátotta, és megállapította, hogy a fiatalkorú vádlott a próbára bocsátás próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

A bíróság a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt légpuskát elkobozta, egyúttal kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült 196.383 forint összegű bűnügyi költség megfizetésére

A bíróság döntése nem jogerős. (Fotó: police.hu/Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !