Lerészegítette, majd kifosztotta áldozatát egy hajdúhadházi férfi

A Debreceni Járási Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki miután leitatta ismerősét, társaival együtt készpénzt és élelmiszereket lopott a házából.

A vádirat szerint az elkövető 2022. február 26-án, este becsengetett egy hajdúhadházi ismerőséhez azzal, hogy tyúkot és pálinkát árul, ezzel az indokkal bejutott a házba. A férfi le akarta itatni a sértettet, ezért alkohollal kínálta.

Az elkövető folyamatos unszolására a sértett férfi a vádlottnál lévő nagy mennyiségű szeszes italt elfogyasztotta, amelytől olyan ittas lett, hogy a ház egyik szobájában lefeküdt és elaludt. Ezt kihasználta a vádlott és a helyszínre hívta két, idáig ismeretlen női ismerősét, akikkel együtt a sértett házában kutatott. Ennek során elvették a sértett kabátjában talált 28.000 forint készpénzt, a házból pedig több mint 145.000 forint értékű élelmiszert és használati eszközöket loptak el.

Az ellopott értékek közül a hajdúhadházi rendőrök által a vádlott lakóhelyén tartott kutatás során több mint 6.000 forint értékű konyhai eszközt megtaláltak és visszaadták a sértettnek, a férfi további 160.000 forint kára azonban nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfival szemben csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat, amelyben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás mellékbüntetés és a meg nem térült összeg erejéig vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt. A vádlott bűnösségéről a Debreceni Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !