Késeléssé fajult egy vita Budapesten

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt 3 férfival szemben, akik egy VII. kerületi szórakozóhelyen és az utcán garázdálkodtak, amely során egyikük megszúrt egy férfit a hasán.

A vádirat szerint egy VII. kerületi szórakozóhelyen a 3 férfi szóváltásba került egy negyedik férfival - a sértettel -, akit a vádlottak a hely elhagyására szólítottak fel és szidalmaztak. A sértett ennek hatására a szórakozóhely elhagyása érdekében elindult felfelé az utcára kivezető lépcsőn, ahová a 3 férfi követte, kiabáltak vele, megszurkálással, megveréssel fenyegették. Ekkor a biztonsági szolgálat a szórakozóhelyről kiszorította őket. A klubból az utcára történő kilépésük után az egyik vádlott, egy 33 éves férfi egy késsel kis-közepes erővel hasba szúrta sértettet. Ezután 28 éves társa meg is ütötte a megtámadottat, miközben a harmadik, 39 éves vádlott a sértettel kiabált, fenyegetőzött, szidalmazta, ezzel bátorítva 2 társát. A vádlottak ezt követően a helyszínt elhagyták, őket 2 héten belül azonosította és fogta el a rendőrség. A sértett a szórakozóhelyen kért segítséget, a szúrás hatására 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 33 éves férfit súlyos testi sértés bűntettével, valamint társtettesként csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, két társát csoportos garázdaság bűntettével, a 28 évest, mint visszaeső társtettest, a 39 évest, mint többszörös visszaeső bűnsegédet.

A kerületi ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban, azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, a 28 éves vádlott feltételes szabadságra bocsátása kizárt, mivel a korábbi büntetésének letöltését nem kezdte még meg a vád szerinti újabb bűncselekmény elkövetésekor.

A vádlottak közül a 33 és a 39 éves jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, 28 éves társuk más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !