Kapával támadt egy kutyára és gazdájára egy férfi Budapesten

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 60 éves férfival szemben, aki kapával támadt rá egy a háza előtt sétáló kutyára, majd az állat gazdáját is bántalmazta - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2022. március 27-én, este, a XVI. kerületi otthonában tartózkodott, amikor a sértett a családjával a férfi háza előtt sétált el a kutyájukat. Ekkor a nyitott kertkapun keresztül a vádlott kutyája kifutott az utcára és a két állat egymásra morgott, amely miatt a vádlott indulatos lett, magához vett egy kapát, kiment az utcára, és dühös felkiáltással, a kapával meg akarta ütni a sértett kutyáját. A kutyáját védve a férfi a kapa elé nyúlt, így az ütés nagyrészt a kezét érte, amelynek következtében eltört a csuklója, és az állat is megsérült. A vádlott ezután közvetlenül a férfira támadt, őt a kapával egymás után kétszer fejen ütötte.

A fejét ért támadás során a sértett a szem környékén is súlyosan megsérült, amely sérüléssel összefüggésben a maradandó fogyatékosság bekövetkezésének a reális veszélye is fennállt, annak elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a sértett felnőttkorú fia az édesapja védelmére kelt, a következő ütésnél az apja és a támadó közé állt, amelynek során azonban őt is eltalálta a kapa nyele, ezért könnyebb sérülést szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 60 éves férfit maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérletével és állatkínzás vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett börtönbüntetést és pártfogó felügyeletet, valamint pénzbüntetést is indítványoz a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !