Keresés ebben a blogban

Kábítószer-ültetvényt rejtett a csornai kukoricás

A Csornai Rendőrkapitányság befejezte a 35 éves helyi fiatalemberrel szemben folytatott büntetőeljárását, aki egy mezőgazdasági területen marihuána-ültetvényt hozott létre és gondozott - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre 2022. augusztus 25-én bejelentés érkezett, hogy Szil és Vág községek közötti földterületen vélhetően kenderültetvény található. Az egyenruhások az információk birtokában megjelentek a helyszínen, és a kukoricásban – egymáshoz közel – két területen 14 tő 100 és 200 centiméter közötti-, illetve 15 tő 120 és 190 centiméter magasságú kábítószergyanús, zöld színű, gondozott körülmények között nevelkedő növénykultúrát találtak.

Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított, amelynek során a nyomozók rövid idő alatt beazonosították az ültetvényt gondozó személyt, és 2022. augusztus 31-én kábítószer birtoklása bűntette elkövetése gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a 35 éves férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A büntetőeljárás keretében a nyomozók az elkövető lakóhelyén, illetve az általa használt gépkocsiban kutatást hajtottak végre, amelynek során további kábítószergyanús növényi származékokat, illetve fehér színű kristályos anyagot, és a marihuána növény termesztéséhez használatos eszközöket találtak és foglaltak le.

Az eljárásba bevont vegyész szakértő megállapította, hogy a mezőgazdasági területről származó növényi anyag kábítószernek minősül, amelynek THC tartalma meghaladja a csekély mennyiség alsó határát, ezért a csornai férfit immár jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntette elkövetése miatt a rendőrök folytatólagosan hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Csornai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !