Illegális hulladéklerakások elkövetőit fogták el a pápai rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták az illegális hulladéklerakások elkövetőit - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. január 26-án a társszervekkel együttműködve ellenőrizték többek között a magánudvarokban történő illegális szemétlerakásokat. Ennek alkalmával egy pápai, egy békási és egy mezőlaki családi ház udvarában figyeltek fel a 10 köbméternél nagyobb mennyiségben felhalmozott szemétkupacokra, amelyek nagyrészt gumiabroncsokból, különböző műanyag- és fémhulladékokból álltak. A mezőlaki ingatlan udvarán bontásra váró és bontott gépkocsik, valamit ezek bontásából származó alkatrészek is voltak szétszórva a háztartási hulladék mellett. A rendőrök az intézkedések során minden esetben azonosították a hulladékot felhalmozó személyeket, akiket elfogtak és előállítottak.

Egy 46 éves pápai lakos, illetve egy 51 éves békási férfi és 45 éves párja, továbbá egy 27 éves mezőlaki férfi ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vétség elkövetése miatt büntetőfeljelentést tettek.

A Pápai Rendőrkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az engedély nélküli hulladéklerakások, hulladékszállítások, valamint autóbontások kiszűrésére és az elkövetők felelősségre vonására. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !