Elfogták a cipőtolvajokat a budaörsi rendőrök

„Vagy rám, vagy az asszonyra lett volna jó” - adott magyarázatot a lopott sportcipőkre az egyik gyanúsított. A másik szerint utókarácsonyi ajándéknak szánták családtagjaiknak. A budaörsi nyomozók Ercsiig utaztak a párosért - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A 37 éves G. Gyula és 32 éves élettársa 2022. december 31-én délelőtt kocsiba ült és csavarogni indult. Egy budaörsi bevásárlóközpontig autókáztak, ahol éhségüket akarták csillapítani. Az egyik sportbolt előtt azonban a férfi úgy döntött, menjenek be, mert a mostani csukája már „leszakadt róla” és jó lenne egy másik. Közel fél órán keresztül válogattak a márkás edzőcipők között, majd indulás előtt ötről leszedték az áruvédelmi eszközt, L. Klaudia a hóna alá csapta a dobozokat, majd megindultak kifelé. A kijáratnál azonban a rendszer bejelzett, az őket megállítani akaró személyzet elől futásnak eredtek, közben eldobták a zsákmányt, sőt a nő a telefonját is elhagyta. Kocsiba pattantak és elmenekültek. A közel 100 ezer forintos kár megtérült.

A kiérkező rendőrök tanúkat kutattak, adatokat gyűjtöttek - a menekülőkről és az autójukról. Öt nappal később már a Fejér vármegyei Ercsi településre indultak, ottani címükön fogták el a párost.

Mindkettőjüket lopás bűntettével gyanúsították meg, beismerték tettüket és részletes vallomást tettek. G. Gyula még azt is hozzátette: „már vártuk a rendőrök érkezését”.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !