Egy szabolcsi férfi úgy megütötte az őt megviccelő ivócimboráját, hogy az másnap a kórházban belehalt a sérüléseibe

Halált okozó testi sértés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki az őt megviccelő sértettet úgy megütötte a fején, hogy az másnap a kórházban belehalt a sérüléseibe - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2022. augusztus 10-én délután a szatmári település főutcáján üldögélt az egyik dohánybolt előtt, ahol megkínálta őt sörrel a sértett. Sörözés közben azt ajánlotta a vádlottnak, hogy vesz neki egy fél deci pálinkát is, amit a vádlott elfogadott, majd a sértettől kapott pénzzel bement a dohányboltba. Ezalatt a sértett a vádlott őrizetlenül hagyott sörösdobozát magához vette, majd az azon lévő nyílást pillanatragasztóval tréfából bekente. A boltból visszatérő vádlott előbb megitta a pálinkáját, majd a sörösdobozt a szájához emelte, abba beleivott, de ragasztós lett a szája, és miközben törölgette magát, a körülötte állók kinevették.

A vádlott sértődötten kérte számon a sértett által  űzött tréfát és a maradék sörrel le is locsolta őt. Néhány perc beszélgetés után a vádlott a mellette álló sértettet egy ízben ököllel a tarkóján megütötte, amitől a sértett hanyatt esett, a fejét pedig a talajba ütötte. Azonnal elveszítette az eszméletét, olyan súlyos sérülést szenvedett a koponyáján, hogy másnap a kórházban elhunyt.

Az ügyészség a vádiratban  börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a férfivel szemben.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !