Keresés ebben a blogban

Egy nyitott autóra vetett szemet egy 28 éves férfi és 29 éves párja Dabason

Egy nyitott autóra vetett szemet egy 28 éves férfi és 29 éves párja, a beépített lopásgátló miatt azonban kénytelenek voltak beérni az utastérben talált táskával. A rendőrök lopással gyanúsítják őket - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy helyi asszony bejelentésére indultak meg a rendőrök 2023. január 4-én délelőtt, mivel a vegyesbolt előtt leparkolt, nyitott állapotú autójából elemelték a táskáját a benne lévő ételhordóval, munkáskesztyűvel, kávéval valamint mobiltelefonnal.

A dabasi rendőrök forrónyomon, néhány óra alatt azonosították a lopással összefüggésbe hozható 28 éves J. Dávidot, valamint társát, a 29 éves L. Editet. Mindkettőjüket elfogták, amint egy dabasi ház udvarán parkoló autóban ücsörögtek az elkövetéskor viselt ruhájukban. Az időközben eladott mobiltelefont is megtalálták, a nyomozók egy helyi zálogházban foglalták le.

Kiderült, eredetileg nem kifejezetten a táskát akarták, tervük szerint a kocsit vitték volna, ha a beépített lopásgátló engedte volna. J. Dávid számlájára egy korábbi bűncselekmény is irható, ott szintén nem a saját autójába pattant be, ráadásul jogosítványa sincs.

Kihallgatásukkor egybehangzóan beismerték tettüket, a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek. Az előzményeket tekintve sem volt ellentmondás: egy villámötlettől vezérelve elindultak italt venni, de egy nyitott állapotú autó felkeltette érdeklődésüket. Beültek, de hiába próbálták elindítani, így a nő felmarkolta a táskát és elmenekültek. A telefonon túladtak, a zálogházban 15.000 forintot kaptak érte, amiből cigarettát és alkoholt vettek.

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben lopás bűntette kísérletének, jármű önkényes elvétele bűntettének, valamint lopás vétségének, társa ellen lopás bűntette kísérletének, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. (Fotó: police.hu/Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !