Egy 78 éves asszonyra törték rá az ajtót a nyíradonyi rablók

A gyanúsítottak egy 78 éves asszonyra törték rá az ajtót. A rendőrök néhány óra alatt elfogták őket - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre 2023. január 20-án éjszaka érkezett bejelentés arról, hogy Nyíradonyban ismeretlenek rátörték az ajtót egy nyugdíjasra. A 78 éves asszonyt megfenyegették, megverték, majd felforgatták a házát.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és mentőt hívtak a sértetthez, aki mint később kiderült, súlyos sérüléseket szenvedett a bántalmazás következtében. Az egyenruhások hajtóvadászatot indítottak az elkövetők felkutatása érdekében. Munkájuk hamar meghozta az eredményt, már másnap reggel négy helyi fiatal került a látókörükbe.

Két 14 éves fiút, valamint egy 18 és egy 20 éves fiatalt állítottak elő a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 5 darab régi mobiltelefont és egy porszívót tulajdonítottak el, körülbelül 30 ezer forint értékben.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !