Keresés ebben a blogban

Egy 18 és egy 19 éves férfi vagyon elleni bűncselekményekkel borzolta az Ugyer településrészen élők kedélyeit

Az egyik tettest tavaly decemberben, társát néhány napja fogták el a ceglédi rendőrök. A páros vagyon elleni bűncselekményekkel borzolta az Ugyer településrészen élők kedélyeit. Ennek immár vége - közölte a  Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Cegléd Ugyer nevű részéről érkeztek 2022 decemberében bejelentések lopásokról. Ajtó, ablak, kerítés - az elkövetők számára nem jelentett akadályt. Nem jöttek zavarba, ha kellett kifeszítették az ajtót, hogy bejussanak egy fészerbe, ólba, vagy pincébe. Onnan aztán vitték, amit csak találtak: borosüvegeket, kéziszerszámokkal tömött ládást, hosszabbítót, kábelt, bojlert, gáztűzhelyt, gázpalackot, szenes kályhát, lapátot, csákányt, gereblyét, tojást, kávét, láncfűrészt, taligát. Az egyesített bűnügyek tetteseit két felvonásban bilincselték.

A páros egyik tagját, egy 19 éves helyi férfit 2022. december 27-én fogták el, azóta a bíróság letartóztatta.

Társa felkutatásához valamivel több időre volt szükség. A 18 éves helyi férfit 2023. január 17-én kora reggel állították elő otthonából. Bár a bizonyítékok alátámasztják a gyanút, ráadásul több eljárás is folyik ellene más vagyon elleni bűncselekmények miatt, a férfi tagadott. Kihallgatásán annyit mondott, nagyon megijedt, amikor hallotta, 19 éves barátját becsukták, azóta nem mer lopni. Ahogyan fogalmazott: „régen követtem el bűncselekményeket, de mostanában nem”. A rendőrök ezt másként látják, ahogyan az ügyészség és a bíróság is egyetértett azzal, személyi szabadságát a legszigorúbban kell korlátozni - letartóztatták.

A két férfi ellen - több rendbeli lopás bűntettének, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !