Keresés ebben a blogban

Édesanyjára és egy gyermekre gyújtotta a házat a 34 éves férfi Szabolcsban

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki részegen rágyújtotta a házat az alvó édesanyjára és a vele élő unokájára - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 34 éves férfi az édesanyjával és annak kiskorú unokájával élt közös háztartásban a szabolcsi településen. A férfi már többször megfenyegette a két nőt azzal, hogy rájuk fogja gyújtani a házat. Ittas állapotban a vádlott elzavarta a sértetteket otthonról, akik csak késő este mertek hazamenni. Éjjel is megöléssel fenyegette őket, melynek során az egyik szobában az ajtófüggönyt meggyújtotta. A tüzet ekkor még sikerült eloltani, mert a sértettek segítséget kértek egy közelben lakó rokontól.

Ezt követően a vádlott lefeküdt, a sértettek pedig egy másik szobába vonultak, ahol az ajtót egy vasrúddal belülről kitámasztották azért, hogy a vádlott nehogy bemenjen hozzájuk. A vádlott felébredt, majd ismét tüzet gyújtott a házban, lángra lobbantott egy plédet, ami az ablak elé volt helyezve. Egy másik szobában pedig a bútorokat gyújtotta fel. Közben a sértettek szobájának ajtaját verte, és azt kiabálta, hogy megöli őket. A kislány a szoba ablakán keresztül menekült el az égő házból, míg a vádlott édesanyja kinyitotta az ajtót, félrelökte a kezében késsel ott álló fiát, majd kifutott az udvarra. A tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el.

A nagymama és a kislány élete közvetlen veszélyben volt, mert a ház tetőszerkezete bármikor lángra lobbanhatott volna. A halálos eredményt az akadályozta meg, hogy kimenekültek a lakásból, illetve a tűzoltók eloltották a tüzet.

Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság 23 év fegyházbüntetésre ítélje a többszörös visszaeső vádlottat abban az esetben, ha beismeri a bűncselekmény elkövetését, és nem kéri a tárgyalás megtartását. (Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !