41 kilogramm, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert foglaltak le egy jászladányi férfitól

Őrizetbe vettek a rendőrök egy 31 éves jászladányi férfit, akitől 41 kilogramm, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert foglaltak le - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint teljesítményfokozó szerrel üzletszerűen elkövetett visszaélés miatt folytat eljárást a férfi ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága.

A rendőrök 2023. január 27-én a férfinél egy csomagküldő szolgálat szolnoki depójánál 29 kilogramm, tablettákat és ampullákat tartalmazó, Spanyolországból érkező csomagot találtak, amit lefoglaltak. Az elsődleges szakvélemény szerint a készítmények gyógyszernek minősülnek, Magyarországon nem engedélyezettek; többségük tiltott teljesítményfokozó szernek minősül - közölték.

A nyomozás során kiderült, hogy további külföldről érkezett küldemény várt arra, hogy a férfi átvegye a kézbesítéssel foglalkozó társaságtól, így 2023. január 30-án a nyomozók lefoglaltak egy 12 kilogrammos, a korábbihoz hasonló szereket tartalmazó csomagot is - tájékoztatott a rendőrség.

A nyomozók a gyanúsítottként kihallgatott férfit őrizetbe vették, és kezdeményezék letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !