100 esetben csapott be szórakozni vágyó embereket a fiatal nő, összesen közel 1,5 millió forintos kárt okozott

A tamási rendőrök befejezték a nyomozást annak a Budapesten élő nőnek az ügyében, aki kereken 100 sértettet ejtett tévedésbe - közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Tamási Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2021. december 28-án egy helyi nő ismeretlen tettes ellen, aki egy internetes oldalon kínált eladásra elektronikus jegyeket egy koncertre. A belépők árát – 14.000 forintot - feljelentő elutalta a megadott számlaszámra, de a jegyeket nem kapta meg és a hirdető is elérhetetlenné vált.

Ezzel szinte egy időben, a Paksi Rendőrkapitányságon is feljelentést tett egy nő, aki szintén megrendelte és kifizette a két jegyet, 14.000 forint értékben, de ő sem kapta meg a terméket és később már a hirdetőt sem érte el.

Az ügyekben eljárás indult, a tamási nyomozók kezdték meg az adatgyűjtést. A szerteágazó munka során egy miskolci állandó lakcímmel rendelkező, de Pesten élő 34 éves nőre terelődött a gyanú. A lakásán megtartott kutatás során a rendőrök számos bizonyítékot lefoglaltak, a nőt pedig előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették. Ezt követően a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatását rendelte el, majd később bűnügyi felügyeletbe került.

Az ügy vizsgálata során kiderült, hogy 2021. december közepe és 2022. április vége között összesen 100 esetben csapott be művelődni-szórakozni vágyó embereket a fiatal nő, ezzel összesen közel 1,5 millió forintos kárt okozva. A jegyek árát nyolc különböző számlaszámra utaltatta, különböző neveket használva. Széles volt a paletta, a színházi előadástól a különböző stílusú zenei koncertekig „lehetett volna” hozzájutni belépőkhöz, de azokkal nem is rendelkezett a csaló. Az járt jobban, aki nem kapta meg a jegyét. Akinek „megérkezett a tikett”, tartozott az ördögnek egy úttal, ugyanis a beléptetéskor derült csak ki, hogy az hamis.

Az ügy vizsgálatát a Tamási Rendőrkapitányságon befejezték és a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes Ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !