Keresés ebben a blogban

Ukrajnában fogták el azt a férfit, aki részt vett egy debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában

A gyanú szerint a grúz férfi részt vett a 2019-ben történt debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában.

Egy debreceni bevásárlóközpont parkolójában történt rablás 2019. október 7-én délelőtt. Egy pénzváltó alkalmazottjait támadta meg három férfi. Bántalmazták őket, elvették a náluk lévő készpénzt, majd egy személyautóval elmenekültek a helyszínről.

A hajdú-bihari bűnügyesek nagy erőkkel az elkövetők keresésébe kezdtek. Egy órán belül megtalálták a meneküléshez használt gépkocsit, majd a minden részletre kiterjedő, kitartó nyomozati cselekmények eredményeként beazonosítottak két grúz férfit, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 46 éves Chukhua Zviad és 32 éves társa ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A körözés alapján a fiatalabb férfit az ukrán hatóságok elfogták és kiadatási eljárás keretében 2022. december 5-én délelőtt átadták a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

A grúz állampolgár gyanúsítotti kihallgatása megtörtént, a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A nyomozás adatai szerint a férfi kapcsolatba hozható egy Nyíregyházán történt pénzváltó kirablásával is.

Chukhua Zviad ellen jelenleg is elfogatóparancs van érvényben. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a fényképen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, az jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon (Debrecen, Kossuth utca 20.), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli. (Fotó: police.hu)


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !