Több mint egy tucat lopással gyanúsítanak egy 22 éves férfit és kedvesét, egy 18 éves lányt

Több mint egy tucat vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítanak egy 22 éves férfit és kedvesét, egy 18 éves lányt. A kecskeméti rendőrök befejezték ügyükben a nyomozást és vádemelést javasolnak - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy fiatalt párt vettek őrizetbe a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai tavaly szeptemberben lopás vétség megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök úgy sejtették, hogy a duó javarészt kerékpárlopásokra „szakosodott” és gyanújuk beigazolódott, amikor kihallgatásukon ők maguk is beismerték a bűncselekmények elkövetését.

A sorozat tavaly nyáron kezdődött: a megyeszékhely több pontjáról – társasházakból, melléképületekből és kerékpártárolókból – tűntek el a kétkerekűek, de több alkalommal babakocsiknak is nyoma veszett. Ugyan az értékeiket rendszerint lezártan hagyták magukra gazdáik, a tolvajokat ez sem tartotta vissza, levágták a lakatot.

Olyan is előfordult, hogy lenyomták egy parkoló autó ablaküvegét és mindent elvittek belőle, amit csak bírtak. Zsákmányuk között szerepelt a kalaptartó, hangszórók, rádió, kevés apró pénzt és egy napszemüveg. Egy másik kocsiból az akkumulátort szerelték ki, ráadásul az ablaktörlő lapátját is letörték. Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit. Ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el.

A párost a kamerafelvételek és az adatgyűjtések alapján hamar beazonosították a nyomozók. Annak érdekében, hogy mielőbb rendőrkézre kerüljenek, elfogatóparancsot adtak ki ellenük, ami eredményesnek bizonyult. A 22 éves férfit és 18 éves kedvesét 2021. szeptember 22-én őrizetbe vették és kihallgatták a lopásokkal kapcsolatban. A páros beismerő vallomást tett és arról is beszámolt, hogy egy-egy alkalommal segítségükre volt egy 19 éves és egy 28 éves férfi, akiket szintén felelősségre vontak az egyenruhások. A megyeszékhely rendőrei a nyomozást a napokban befejezték és vádemelést javasolnak.  (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !