Sarlóval tört-zúzott egy autót egy férfi Kabán

A Püspökladányi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy sarlóval tört-zúzott egy autót. 

A vádirat szerint az elkövető 2021. szeptember 19-én, este, Kabán tartózkodott, amikor észrevette, hogy haragosa egy parkoló autóban ülve várakozik. A vádlott kiabálni kezdett a férfival és verekedni hívta őt, de az nem akart vitát és bezárkózott a járműbe. Ekkor az elkövető a nála lévő, az élet kioltására is alkalmas sarlóval dühében többször ráütött az autóra, melynek következtében az egyik ablak betört és a karosszéria több eleme is behorpadt.

A vádlott cselekményét észrevette az autó tulajdonosa, aki gyorsan beült a járműbe és utasával együtt elhajtott. Közben a vádlott több követ felvett az útról és a még álló állapotú jármű irányába dobta, néhány kavics megkarcolta a jármű motorháztetőjét.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során megállapították, hogy a járműben 120.000 forint kár keletkezett, amely nem térült meg, így az autó tulajdonosa a nyomozás során kérte kárának megtérítését.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett kártérítési igény megítélését indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Püspökladányi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !