Platós kisteherautóval lopott parkoló autókat egy férfi Budapesten

Vádat emelt a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség egy 31 éves férfi ellen, aki egy platós kisteherautóval több parkoló gépkocsit ellopott Budapesten - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi március 9. és 15. között négy autót lopott el a XIII., a XIV., a XVIII., illetve a IV. kerületből.

A vádlott a többnyire lezárt járműveket ismeretlen módszerrel kinyitotta, ezután a gépkocsikat felhúzta a kisteherautó platójára, majd elhajtott a helyszínről. Két autót a lakóhelyére vitt, ahol később mindkét jármű - ismeretlen körülmények között - kigyulladt és teljesen kiégett.  

Az ügyészség a 31 éves férfit négyrendbeli, üzletszerűen, és három esetben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kéri - áll a közleményben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben korábban azt közölte, a gyanúsított a rábízott munkadíjat tippmixre költötte, s az adósságot az autók alkatrészeinek értékesítéséből befolyó összegből akarta megadni. (Fotó: Youtube/Ügyészség)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !